Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2011-2012 навчальний рік був достатньо успішним

2011-2012 навчальний рік був достатньо успішним

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, для 1-х, 9-х та 11-х класів навчальний рік вже закінчився. У 9 класах навчальні заняття завершилися 11 травня, в 11-х – 3 травня. Решта класів закінчують заняття 25 травня. «Якщо підбивати підсумки 2011-2012 навчального року, то він був успішним для всіх, як для учнів, так і для педагогічного складу, тому що не можна не зазначити те, що 18 184 випускника отримали документи про повну загальну середню освіту. Приблизно 7% з них отримали золоті та срібні медалі. У порівнянні з минулим роком, це більше приблизно на 2%», - сказав начальник ГУ освіти і науки Харківської ОДА.

За його словами, цьому сприяло посилення контролю за навчально-виховним процесом, а також старання педагогічного складу, зусилля батьків і самих учнів.

«Не можу не підкреслити ті важливі здобутки, які учні 9-12 класів здобули для Харківщини завдяки перемогам на всеукраїнському рівні по лінії Малої академії наук – фактично ми, як і у минулому році, тримаємо перше місце. Також значно збільшилась кількість учнів – переможців четвертого Всеукраїнського етапу учнівських олімпіад. На жаль, поки що підсумкового наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту не було, і ми не можемо порівняти результати з іншими областями, але хочу сказати що як у абсолютних, так і у відсоткових цифрах ми маємо десь на 12% збільшення таких показників. При цьому дострокове завершення навчального року в цілому не вплинуло на показники успішності», - підкреслив Роман Шаповал.