Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році на Харківщині буде впроваджено ряд інвестиційних проектів з розвитку м’ясного та молочного скотарства

У 2012 році на Харківщині буде впроваджено ряд інвестиційних проектів з розвитку м’ясного та молочного скотарства

Для Харківщини пріоритетним є розвиток скотарства, щоб жителі області мали вдосталь молочної і м’ясної продукції. Таке завдання поставив Президент України Віктор Янукович, і в області працюють над його виконанням. Це відзначив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, найголовніше – це вкладення інвестицій у скотарство. У 2012 році на Харківщині буде впроваджено ряд інвестиційних проектів з розвитку м’ясного та молочного скотарства.

«Ми відновлюємо «Слобожанський свинокомплекс», у цьому році він почне працювати. У червні туди буде завезено 2,5 тисячі свиноматок. У с. Просяне Нововодолазького району будуються великі птахофабрики по виробництву бройлерів на 250 тисяч курей-бройлерів. Це буде птахокомлекс, більший за «Курганський бройлер»», – зазначив Віталій Алексейчук.

Також у Куп’янському районі є господарство «Мрія», де будується сучасний молочний комплекс. За словами заступника губернатора, це буде одне з найкращих господарств Харківської області.

«У Куп’янському районі також будуються молочно-товарні ферми. Будуть будуватись господарства у Кутузівці Харківського району, у «Зарі» і «Мрії» Красноградського району і в інших регіонах Харківської області для того, щоб збільшити поголів’я дійної череди, свиней та курей – щоб вдосталь було м’ясної і молочної продукції на прилавках наших крамниць, ярмарків і ринків», – заявив Віталій Алексейчук.