Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для розвитку сільського господарства необхідно зміцнювати матеріально-технічну базу аграрних підприємств

Для розвитку сільського господарства необхідно зміцнювати матеріально-технічну базу аграрних підприємств

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, для ефективного розвитку сільського господарства в кожному аграрному підприємстві необхідно вести роботу щодо зміцнення матеріально-технічної бази. Зокрема, мова йде про встановлення сушарок для кукурудзи.

«Площі посівів зростають, за останні пару років ми збільшили посіви кукурудзи на 170 тис. га, тому потрібно будувати сушильні комплекси, щоб ми могли зібрати хороший урожай. Все залежить від того, яка погода восени - якщо дуже суха, то можна обійтися і без сушильного комплексу, якщо ж осінь дощова, то без просушки урожай не зберегти. Тому сушильні комплекси повинні бути в кожному господарстві. Вартість такого обладнання близько 2 мільйонів гривень, виробляється воно у нас в Харківській області», - повідомив заступник глави області.

Також він звернув увагу на необхідність будівництва нових елеваторів.

«Потрібно мати більше елеваторів, тому що минулого року ми зіткнулися з тим, що урожай був більше 3,5 мільйона тонн, а елеваторів у нас всього на 2,4 мільйона тонн. Тому нам необхідні додаткові площі для зберігання зерна», - підкреслив Віталій Алексейчук.