Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зобов’язання щодо імунізації населення будуть виконані. Раїса Богатирьова

Зобов’язання щодо імунізації населення будуть виконані. Раїса Богатирьова

«Програма імунізації населення затверджена в Україні декілька років тому. Вона переглядається, щорічно вносяться корективи. Вона співпадає з підходами, які Всесвітня організація охорони здоров’я пропонує для європейських країн. Ми маємо певні прорахунки, оскільки в попередні роки не виділялися в достатньому обсязі кошти на придбання вакцин, через те у нас слабкий загальний імунітет населення по деяких інфекційних хворобах. Останні 2,5 роки ми почали надолужувати темпи імунізації. Цього року, як і у попередньому, ми виконаємо ті зобов’язання, які маємо згідно з Програмою», - зазначила сьогодні в Харкові Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Вона також повідомила, що Міністерство охорони здоров’я вчасно розпочало всі тендерні процедури, і забезпечує необхідними вакцинами для імунізації дітей від народження до старшого віку.

«Ефект від цієї програми наступає не одразу після початку широкої імунізації, широкої пропаганди та підтримки з боку ЗМІ. Ми очікуємо, що з року в рік буде збільшуватися категорія населення, яка буде захищена від небезпечних інфекційних хвороб, починаючи з дитячого віку, закінчуючи дорослим населенням», - підкреслила Раїса Богатирьова.