Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках фестивалю «Харьковская сирень» Володимир Фокін представив фільм «Нізвідки з любов'ю або Веселий похорон»

В рамках фестивалю «Харьковская сирень» Володимир Фокін представив фільм «Нізвідки з любов'ю або Веселий похорон»

Сьогодні в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі ім. Довженка відбулася творча зустріч з Народним артистом Росії, Заслуженим діячем мистецтв РФ, головою журі кінофестивалю Володимиром Фокіним і показ його фільму «Нізвідки з любов'ю або Веселий похорон». Фільм «Веселий похорон» є останньою акторською роботою Олександра Абдулова. Його герой – геніальний художник Алік – емігрант з СРСР, який проживає у власній студії в Нью-Йорку. Він смертельно хворий, і навколо нього згуртувалися близькі йому люди: давні друзі, улюблені жінки, їхні діти, і гості абсолютно випадкові: адже завдяки своїм мудрості і шарму він здатний знайти спільну мову з будь-якою людиною, котра зустрінеться на його життєвому шляху. Останнє побажання головного героя – щоб на його похороні не ридали, а як слід повеселилися на його честь.

«Головне – це духовна складова, яка є в цій людині. Питання духовності, у всякому разі, воцерковленості, – це дуже багатовимірна тема, – підкреслив Володимир Фокін. – Справа в тому, як живе людина на цій землі. Мені здається, що в Аліку незмірно більше християнства і християнських норм у ставленні до життя, ніж у великої кількості крикливих церковних людей. Незважаючи на його фізичну неміч і практично завершений життєвий шлях, навколо нього рояться люди, його енергією і його життєздатністю харчуються багато хто навколо нього. Це і жінки, з кожною з яких пов'язана чимала частина його життя, і які примирюються перед обличчям вічності, та інші. Це більшою мірою прояв щирої духовності в людині, ніж якісь гучні декларації. Ось про це картина».

Не в останню чергу фільм розповідає про долю емігрантів – на думку Володимира Фокіна, це одна з дуже болючих тем для країн колишнього Радянського Союзу.

Показ відбувся при наповненому залі.