Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області визначено 6 будинків для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов

У Харківській області визначено 6 будинків для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов

Як повідомив сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, для реалізації Програми «Доступне житло» Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у держбюджеті передбачено 1 млрд. грн. здешевлення вартості іпотечних кредитів, забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

За результатами проведеного засідання Міжвідомчої комісії Мінрегіону на території Харківської області визначено 6 будинків, на будівництво або придбання житла в яких можуть спрямовуватися державні кошти. З них 5 будинків на 585 квартир розташовані в місті Харкові за адресами: вул. Луї Пастера; пр. Перемоги, 53-Б; Салтівське шосе, 73; вул. Дача будинок 1 і будинок 2, і один будинок на 9 квартир - у місті Лозова за адресою вул. Ломоносова, 36.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, кредит надається в гривні, а термін кредитування не перевищує 15 років з моменту укладення кредитного договору. Обов'язковий власний внесок позичальника не перевищує 25% суми кредиту. Часткова компенсація визначається в розмірі процентної ставки за користування кредитом мінус 3 процентних пункту річних. Тобто з максимальних 16% річних громадянину буде компенсуватися 13%», - сказав Валентин Дулуб.