Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках фестивалю «Харьковская сирень» відбудеться виставка, присвячена дизайнеру театральних і балетних костюмів Варварі Каринській

В рамках фестивалю «Харьковская сирень» відбудеться виставка, присвячена дизайнеру театральних і балетних костюмів Варварі Каринській

11 травня о 14.00 в рамках ІV міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» на базі Харківської обласної філармонії відбудеться відкриття виставки, присвяченої всесвітньо відомому дизайнерові театральних і балетних костюмів, харків'янці Варварі Каринській.

Як зазначила сьогодні під час програми «Харків online» на ХОД ТРК співголова оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, ім'я Варвари Каринської має посісти своє місце в списку видатних харків'ян.

«Це дуже цікава сторінка харківської історії, яку треба повернути. Варвара Каринська - це людина, яка отримала Оскар за створення костюмів до фільмів, її називали Шекспіром театрального костюма, і я думаю, що ця виставка запам'ятається харків'янам. До мене звернулися небайдужі люди, які відновлюють творчу та особисту біографію Варвари Каринської, і вони запропонували нам свою допомогу зовсім безкоштовно. Нам залишалося тільки доставити до Харкова онука Варвари Каринської Андрія Владі, який 10 травня з Мехіко прибуде до нашого міста», - розповіла Вікторія Маренич.