Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для зниження рівня злочинності серед неповнолітніх необхідне створення прийнятних соціальних умов для молоді

Для зниження рівня злочинності серед неповнолітніх необхідне створення прийнятних соціальних умов для молоді

Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, ті методи боротьби зі злочинністю серед неповнолітніх, які існують в Україні на даний момент, вже давно застаріли і потребують перегляду. За його словами, для зниження кількості дитячих злочинів в першу чергу необхідно створити для молоді такі умови, в яких вони б відчували впевненість у завтрашньому дні.

«Якщо молода людина буде знати, що після школи у неї є всі шанси здобути освіту і професію, що разом з професією вона отримає робоче місце, що вона отримає той мінімум, який дозволить їй прогодувати себе і свою сім'ю, якщо вона до того часу з'явиться, то вона не піде на злочин. Така людина не зробить необдуманий вчинок, заради вихваляння не забере у слабкого мобільний телефон, не зробить щось, що назавжди перекреслить її перспективи. Якщо ми дамо нашу молодому поколінню впевненість в собі, у власних силах, в завтрашньому дні, я думаю, що кількість злочинів серед неповнолітніх у рази скоротиться. А радянський спосіб виховання підростаючого покоління в сучасному житті вже не працює. Замість виправлення ми, на жаль, тих дітей, що один раз оступилися, ведемо тією дорогою, яка робить з них людей, підготовлених до іншого, не зовсім мирного і правильного життя», - зазначив глава області.

За його словами, в першу чергу вирішенню проблеми злочинності серед неповнолітніх буде сприяти створення нових робочих місць для молоді.

«Тут в основі основ лежить економіка, але разом з економічним зростанням у нашій країні мають змінюватися погляди і на взаємини між тими людьми, хто вже відбувся, і тими, хто тільки робить перші кроки. Держава зобов'язана стимулювати створення перших робочих місць для молоді - не брати якийсь час податки, не батогом, а пряником змусити наше суспільство таким чином вибудовувати економічні взаємини, щоб вони притягували до себе молодь, відриваючи їх від вулиці, від сигарет, наркотиків, алкоголю і злочинного способу життя. Людина, яка має стабільну роботу, не піде вчиняти злочин, бо вона буде мотивована іншими цінностями в житті», - підкреслив Михайло Добкін.