Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З набранням чинності нового Кримінально-процесуального кодексу інтереси людей будуть максимально захищені

З набранням чинності нового Кримінально-процесуального кодексу інтереси людей будуть максимально захищені

Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, вступ в силу нового Кримінально-процесуального кодексу вирішить ряд старих проблем, які заважають ефективній роботі правоохоронних органів і позбавляють їх довіри людей. Зокрема, мова йде про систему порушення кримінальних справ.

«Новий кримінальний кодекс вже автоматично передбачає порушення кримінальної справи просто за заявою людини, не буде вже потреби прокурору оцінювати - треба порушувати кримінальну справу чи ні. Це практика багатьох європейських держав, і з усіма нововведеннями, які є в новому Кримінальному кодексі, ми позбавляємося старої радянської системи, в якій людині постійно доводилося доводити, що вона невинна, замість того, щоб правоохоронці, маючи вагомі докази, доводили, що людина скоїла злочин.

Я як юрист пов'язую дуже великі надії з набранням чинності даного документа і впевнений, що багатьох проблем позбудуться насамперед люди, які сьогодні не завжди високо оцінюють роботу правоохоронців в першу чергу через ставлення до них - через незареєстровані заяви, відсутность належного уваги. Упевнений, що іншими способами, окрім як зміною законодавства, з цією проблемою не впоратися», - підкреслив глава області.