Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Місцева влада буде допомагати сільгоспвиробникам в створенні молочних кооперативів

Місцева влада буде допомагати сільгоспвиробникам в створенні молочних кооперативів

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Створення молочних кооперативів є продовженням теми тваринництва, яку ми ведемо вже протягом останніх 7-8 місяців.

Ми говоримо про те, що в країні і в Харківській області необхідно змінити молочну породу корів. Але нова порода, високопродуктивна, вона не зможе без спеціальних кормів дати ту кількість молока, яку вона дає в інших країнах і у великого товаровиробника, де підготовці кормів приділяють значну увагу.

У приватних подвір'ях, в окремому селі немає можливості відкрити комбікормовий завод. Тому вигідніше буде об'єднуватися в невеликі кооперативи для того, щоб в прилеглому комбікормовому заводі замовляти собі щодня підвезення таких кормів. А комбікормовому заводу буде вигідно не на одну, а на 10,15,20 голів привозити певну кількість корму, таким чином, розрахувавши логістику пересування транспорту, значно знизити витрати.

Безсумнівно, допомагати створювати такі кооперативи буде місцева влада. Це буде методична, технічна допомога. Також буде надаватися допомога в складанні документів, за допомогою яких можна буде отримати дотацію від держави. Це все те, що називається створенням умов. Те, чим повинна займатися влада - створити умови людям для нормальної роботи», - сказав Михайло Добкін.