Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині при будівництві нових і реконструкції старих будівель обов'язково враховуються потреби людей з обмеженими фізичними можливостями

На Харківщині при будівництві нових і реконструкції старих будівель обов'язково враховуються потреби людей з обмеженими фізичними можливостями

«У спадок від СРСР ми отримали інфраструктуру, яка була абсолютно не пристосована до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. В сучасній Україні питанню доступності будівель також тривалий час не приділялося достатньо уваги. Коли ми вперше зіткнулися з цією проблемою, ми, перш за все, спиралися на досвід і знання громадських організацій, де зібрані люди, які досконало знають ці проблеми, тому що самі мають певні фізичні обмеження. Вислухавши їхні пропозиції, ми ухвалили рішення, що при введенні об'єкта в експлуатацію серед людей, які їх приймають, обов'язково повинен бути представник таких громадських організацій, який ніколи не поставить свій підпис, якщо він чітко не буде розуміти, що будівля доступна для інвалідів» , - зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що зараз при будівництві або реконструкції будівель в технічне завдання автоматично закладається доступність для людей з обмеженими фізичними можливостями.

«Один із прикладів - Єдиний дозвільний центр, який розташований на Червоношкільній набережній. Він повністю спроектований і побудований з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. І мені було дуже приємно, що самі представники громадських організацій, які об'єднують інвалідів, високо оцінили це», - зазначив голова ХОДА.