Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ядерна установка в П'ятихатках буде абсолютно безпечною для мешканців Харківщини

Ядерна установка в П'ятихатках буде абсолютно безпечною для мешканців Харківщини

«Ухваленню рішення про будівництво ядерної установки в П'ятихатках передувала серйозна процедура, починаючи від громадських слухань і закінчуючи експертизами, в тому числі і міжнародними. Я абсолютно впевнений у безпеці даного проекту для моїх земляків. Крім позитиву я не бачу жодних застережень, які не дозволили б нам його реалізувати», - зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, українська і світова наука із завершенням будівництва цієї установки зможе отримувати високоточні дані, які потім будуть лежати в основі багатьох нових наукових розробок. «Наскільки мені відомо, подібна установка буде першою в світі, хоча будівництво такої ж установки ведеться сьогодні і у Франції, але наша повинна бути побудована раніше», - зазначив Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що робота з мирним атомом приносить колосальний прибуток країнам, які отримали ці технології і навчилися ними користуватися.

«Україна завдяки чіткій і продуманій політиці Президента Віктора Януковича отримала унікальну можливість розмістити в Харкові лабораторію, яка дозволить проводити унікальні досліди, і на підставі їх результатів просуватися значно вперед і бути конкурентоспроможною. Тому в цьому проекті я бачу тільки позитив», - зазначив голова ХОДА.