Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готується до урочистого проходження військ на честь 67-ї річниці Дня Перемоги

Харківщина готується до урочистого проходження військ на честь 67-ї річниці Дня Перемоги

9 травня об 12:00 на площі Свободи у Харкові відбудеться святковий парад. Перша спільна репетиція урочистого проходження військ на честь 67-ї річниці Дня Перемоги відбулась на злітній смузі Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. В ній взяли участь майже 2000 осіб зі всіх силових відомств держави, що представлені в регіоні. Як повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України у Харкові, у святковий день головною площею Харкова перед ветеранами та пересічними громадянами крокуватимуть 14-ть парадних підрозділів, а на спеціальних майданчиках стоятиме 20 зразків сучасної бойової техніки.

Зокрема, участь у параді візьмуть курсанти Гвардійського факультету військової підготовки Національного технічного університету «ХПІ», жіночий підрозділ Харківського національного університету МВС, чотирма підрозділами – так званими «коробками» по 100 чоловік – буде представлений Харківський університет Повітряних Сил. На даний час вирішується питання щодо запрошення на захід військовослужбовців з віддалених гарнізонів.

Наступне спільне проходження військ Харківського гарнізону стане генеральним і відбудеться 7 травня вже у центрі Харкова, на площі Свободи.

Теги