Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області завершився посів ранніх зернових

У Харківській області завершився посів ранніх зернових

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області практично завершено посів ранніх зернових. «Ми завершили посів ранніх зернових. В основному всі райони добре відпрацювали і виконали плани посівів, але 3 райони на сьогодні відстають, і незрозуміло, коли вони будуть виконувати ці роботи. Це Барвінківський, Дворічанський та Вовчанський райони. Ми відповідаємо за продовольчу безпеку держави, і тому я прошу особисто, щоб всі райони переглянули питання зернового клину, порахували баланс по зернових, який не повинен бути менше, ніж у минулому році», - підкреслив він.

За словами Віталія Алексейчука, в 2012 році на Харківщині посіяно менше ранніх зернових, оскільки значно збільшуються площі під посів кукурудзи.

«Ми на сьогоднішній день посіяли менше ранніх зернових, але тільки тому, що ми значно збільшуємо посів кукурудзи - не менше 330 000 гектарів лише зернової, а в цілому - не менше 370 тисяч гектарів. Це максимальний показник для Харківської області. Ціна кукурудзи становить 1800 - 1900 гривень, і попит є, тому, я думаю, це досить вигідна культура для аграріїв», - зазначив заступник керівника області.

Також Віталій Алексейчук звернув увагу учасників селекторної наради на необхідність закінчити посів кукурудзи до 9 травня і вирішити питання по установці зерносушарок.