Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільськогосподарські підприємства 16 районів Харківщини уклали контракти з Аграрним фондом України

Сільськогосподарські підприємства 16 районів Харківщини уклали контракти з Аграрним фондом України

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Харківського регіонального відділення аграрного фонду України Олександр Нездюр, станом на 27 квітня сільськогосподарські підприємства 16 районів області подали 27 заявок на реалізацію продовольчого зерна до державного інтервенційного фонду. Загальна кількість зерна, щодо якого укладено контракти, складає 21,3 тис. тонн на загальну суму 38 млн. грн., у тому числі: пшениці – 19,7 тис. тонн та 1,6 тис. тонн жита.

«Найбільш активну участь у реалізації програми державних форвардних закупівель взяли сільськогосподарські підприємства Нововодолазького району, якими подано заявок на реалізацію продовольчого зерна в кількості 5,7 тис. тонн, Дергачівського – 2,1 тис. тонн, Шевченківського – 1,9 тис. тонн, Вовчанського – 1,6 тис. тонн, Куп’янського – 1,6 тис. тонн, Печенізького – 1,5 тис. тонн, Первомайського – 1,3 тис. тонн», - повідомив Олександр Нездюр.

За його словами, наразі ще 6 господарств регіону готують документи на укладання контрактів. Зробити це можна до 1 червня.