Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Борги по зарплаті та внесках до Пенсійного фонду на комунальних підприємствах м.Люботин мають бути ліквідовані до кінця першого півріччя

Борги по зарплаті та внесках до Пенсійного фонду на комунальних підприємствах м.Люботин мають бути ліквідовані до кінця першого півріччя

У м. Люботин відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Як повідомив голова комісії, віце-губернатор Харківської області Ігор Шурма, борги з виплати заробітної плати зосереджені на 3 економічно активних підприємствах комунальної форми власності. «Наявність боргів на комунальних підприємствах засвідчує неефективність управлінської роботи, ухвалених рішень та контролю за їх виконанням. Поставлено завдання ліквідувати заборгованість до кінця першого півріччя. У разі невиконання буде ставитися питання про невідповідність керівників займаним посадам», - підкреслив Ігор Шурма.

За його інформацією, заборгованість із заробітної плати на підприємствах м.Люботин станом на 1 квітня року складала 782 тис.грн., зросла до попереднього місяця на 8,7 тис.грн. (1,1 %), до початку року - на 115,7 тис.грн. (17,4 %). Основні боржники: Водопровідно-каналізаційне комунальне управління - 531,6 тис.грн., Виробниче управління комунального господарства - 136,5 тис. грн., КП «Люботинське бюро технічної інвентаризації» - 113,9 тис. грн.

Борги до Пенсійного фонду України склали: по страхових внесках - 61,6 тис.грн.; по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування - 329,6 тис.грн.