Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрився ХIV фестиваль «Світ книги»

Відкрився ХIV фестиваль «Світ книги»

Сьогодні в Харківському Національному Академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулося урочисте відкриття ХIV Харківського книжкового фестивалю «Світ книги». Організатори фестивалю: виконавчий комітет Харківської міської ради та концерн «Райський куточок» за підтримки Харківської облдержадміністрації і особисто голови ХОДА Михайла Добкіна. У заході взяли участь директор Департаменту видавничої справи та преси Державного комітету з телебачення і радіомовлення України Олексій Кононенко, заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Слова вітання учасникам та гостям фестивалю від імені Михайла Добкіна та голови обласної ради Сергія Чернова висловила перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

«Вже в 14-й раз фестиваль «Світ книги» проходить на харківській землі. Він відомий і популярний не тільки серед ближнього зарубіжжя, але і далекого. У ці дні ми зустрічаємося з чудовими авторами книг, знайомимося з новими творами. Це дійсно чудове свято, якого гідна перша столиця України. Наш Харків - місто, яке любить книгу, цінує книгу - цей безцінний дар усім нам», - сказала Олена Олешко.

Під час церемонії відкриття відбулося нагородження «Золотим Феніксом» - Гран-Прі конкурсу «Світ книги». На закінчення урочистого відкриття відбувся святковий концерт за участю гостей фестивалю.

Довідка. «Світ книги» - це виставка-ярмарок літератури. Фестиваль дозволяє фірмам, що працюють на ринку книговидання, ефективно представити свою продукцію тисячам відвідувачів, зацікавлених у виборі якісної художньої, навчальної або дитячої літератури. Фестиваль, як постійно діючий, внесений в програму соціально-економічного розвитку міста Харкова.

У програмі ХIV фестивалю: творча зустріч зі сценаристом і письменником Аркадієм Ініним, російським письменником і публіцистом Олександром Кабаковим, польським письменником Янушем Вишневським, російською актрисою і співачкою Алікою Смєхової. Спеціальні гості фестивалю - футбольна команда «Металіст».