Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

82% всіх путівок, які закуповуються для оздоровлення чорнобильців, – до санаторіїв Харківщини

82% всіх путівок, які закуповуються для оздоровлення чорнобильців, – до санаторіїв Харківщини

В Харківській області проживає 24 тисячі постраждалих від Чорнобильської катастрофи, які мають право на щорічне безоплатне санаторно-курортне лікування і оздоровлення. У 2011 році було оздоровлено 2147 осіб або 73% від загальних потреб – тобто, ті люди, які потребували оздоровлення за прописом лікарів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, ще в 2010 році було кардинально поставлене питання про те, щоб використовувати базу місцевих санаторіїв, зокрема «Березовські мінеральні води», «Роща», «Ялинка» і «Високий».

«Перед усім для людей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, набагато вигідніше проходити оздоровлення в тій кліматичній зоні, де вони проживають. Друге це те, що наші санаторії абсолютно по своїх можливостях і  вартості не поступаються моршинським, трускавецьким і закарпатським. Наші води, наш клімат, професіоналізм наших медпрацівників повністю конкурентноспроможні, і люди хочуть приїхати сюди. Це для них ближче, доступніше і вигідніше. Склався такий парадокс, що під час централізованої закупівлі були придбані путівки до інших регіонів, і люди не хотіли їхати, бо далеко. Економічна ситуація плюс розрив сім’ї завжди не сприяли доброму сприйняттю у Чорнобильських сім’ях. Цього року при закупівлі путівок я особисто мав розмову із директором Фонду соціального страхування і з нашими профспілками – 82% всіх путівок, які закуповуються на оздоровлення – до наших санаторіїв», – зазначив заступник губернатора.

Він повідомив, що у II кварталі вже отримано майже 200 путівок до санаторію «Бермінводи», а у III – IV кварталі планується масове поступлення путівок до інших місцевих санаторіїв.

«Я думаю, що цю різницю, яка у нас була до 2010 року і тепер, люди відчують. Тим, кому необхідно поїхати в Трускавець, Хмільник, Крим або Закарпаття 20% путівок буде достатньо, але переважна більшість людей може оздоровитись тут», – підбив підсумок Ігор Шурма.