Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено комплексну обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2012 – 2014 роки

Затверджено комплексну обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2012 – 2014 роки

Сьогодні депутати Харківської обласної ради затвердили комплексну обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2012 – 2014 роки. Метою Програми є реалізація у 2012-2014 роках основних пріоритетів державної соціальної політики у медичній сфері Харківської області, зокрема, завдань Національного плану дій у сфері охорони здоров’я, затвердженому на 2012 рік Президентом України Віктором Януковичем, а також з огляду на конкретні напрями соціально-економічного розвитку регіону.

Програма визначає основні завдання, спрямовані на підвищення доступності та якості медичної допомоги громадянам – жителям Харківської області в 2012 – 2014 роках, у тому числі, пільгових контингентів та осіб з особливими соціальними потребами; удосконалення матеріально-технічної бази спеціалізованих закладів охорони здоров’я, закладів обласного значення і медичних закладів первинного та вторинного рівнів.

Також Програма передбачає подальше виконання заходів щодо забезпечення інсулінами та іншими високовартісними лікарськими засобами окремих категорій населення; впровадження сучасних перинатальних технологій, спрямованих на зниження рівня дитячої та материнської смертності, забезпечення високоспеціалізованою медичною допомогою жінок із ускладненнями вагітності; виходжування новонароджених із малою вагою тіла та іншими патологічними станами; оновлення складного медичного обладнання, впровадження нових технологій діагностики і лікування хворих тощо.

Програмою передбачено подальше проведення оперативних втручань з приводу катаракти пільговим категоріям жителів районів на базі Обласної клінічної лікарні; забезпечення пільговим безоплатним зубопротезуванням інвалідів війни, а також забезпечення жителів області (дорослих та дітей) слуховими апаратами.

Відповідно до укладеного договору соціального партнерства з Інститутом загальної та невідкладної хірургії АМН України продовжиться безоплатне оперативне лікування дітей із вродженими вадами серця. Також планується продовжити впровадження системи дистанційної передачі електрокардіограм «Телекард» з периферійних фельдшерських пунктів до обласних кардіологічних центрів, що суттєво підвищує доступність кардіологічної допомоги для жителів села. Крім того, в 2012 році має бути завершено впровадження на всій території регіону системи супутникової навігації для ефективного контролю та керування службою швидкої медичної і невідкладною допомоги та медицини катастроф.

За розрахунками спеціалістів, обсяги видатків, які необхідні для виконання всіх заходів, включених до проекту Програми, складають в 2012 році 118 806,34 тис.грн.