Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Провідний соліст Великого театру Росії Максим Пастер виступить у Харкові зі спільним концертом з молодіжним симфонічним оркестром «Слобожанський»

Провідний соліст Великого театру Росії Максим Пастер виступить у Харкові зі спільним концертом з молодіжним симфонічним оркестром «Слобожанський»

4 травня о 19.00 на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка відбудеться спільний концерт провідного соліста Большого театру Росії Максима Пастера та Харківського молодіжного симфонічного академічного оркестру «Слобожанський». Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, проведення цього концерту - це черговий крок в організації ефективної господарсько-фінансової діяльності установ культури на Харківщині.

«Наші театрально-концертні установи повинні вести збалансовану фінансово-господарську діяльність, використовувати сучасні засоби менеджменту та маркетингу. Після обговорення перспектив подальшого розвитку ми підтримали ідею проведення цього концерту, який проводиться як самостійний з точки зору фінансово-господарської діяльності захід. Рекламна кампанія проведена в повному обсязі, обрано майданчик з найбільшою кількістю місць у нашому місті - Великий зал ХНАТОБу, відпрацьована схема розповсюдження квитків, обраний хедлайнер - професіонал найвищого рівня і корінний харків'янин. Сподіваємося, що даний проект буде успішним як з творчої точки зору, так і з фінансової», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Як повідомив у свою чергу організатор концерту Ігор Галь, репертуар концерту буде максимально різноплановим, щоб зацікавити якомога більше харків'ян.

«Ми чекаємо різну публіку, бо репертуар концерту дуже різноплановий. Там буде мінімум класики і максимум хітів популярної музики. Будуть також і українські, і російські пісні. Також молодіжний симфонічний оркестр робить кілька сюрпризів. Тобто, це буде не стільки класичний концерт, скільки справжній комерційний концерт з живим звуком», - зазначив він.

За словами художнього керівника молодіжного симфонічного академічного оркестру «Слобожанський» Гарія Абаджана, до складу оркестру ходять тільки найталановитіші молоді музиканти, тому виступ буде дуже живим і цікавим.

«Учасники оркестру - це найталановитіші студенти та аспіранти, а також молоді випускники. Середній вік оркестрантів - 25 років. Вони дуже незвично грають, на них приємно дивитися - це молоді люди, які повністю віддаються музиці», - розповів він.

Очікується, що спільний концерт з Максимом Пастером стане не єдиним подібним проектом для молодіжного симфонічного оркестру. За словами Ігоря Галя, вже плануються подібні виступи на наступний театральний сезон.

«Ми плануємо цілу серію таких проектів, будемо запрошувати харків'ян, які стали зірками світового рівня. Нам уже дали попередню згоду на наступний сезон такі провідні солісти Київської національної опери, як Оксана Крамарова, Алла Позняк», - повідомив Ігор Галь.