Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Технічна база міжрайонних медичних центрів буде зміцнюватися і надалі

Технічна база міжрайонних медичних центрів буде зміцнюватися і надалі

В Харківській області реалізується концепція створення єдиного медичного простору. Вона передбачає створення 10 міжрайонних центрів, в яких створюються сучасні умови праці медичного персоналу та обслуговування пацієнтів. Про це сьогодні під час відкриття в КЗОЗ «Куп’янська центральна міська лікарня» операційного блоку та рентген-кабінету сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

«Професіоналізм лікарів повинен мати основу для реалізації. Окрім того, коли ми говоримо про єдиний медичний простір, ми повинні розуміти, що люди, які проживають в сільській місцевості повинні мати доступ до медичної допомоги III та IV рівня, яка надається в обласних установах та інститутах Національної академії медичних наук України. Вести людей з Куп’янска в обласний центр – це дуже довго і зайва загроза життю. Тому такі матеріально-технічні бази створюють умови для того, щоб лікарі з обласних установ та академії медичних наук мали змогу надавати висококваліфіковану медичну допомогу безпосередньо в районах», - сказав він.

Також Ігор Шурма додав, що у планах продовжувати зміцнення матеріально-технічної бази міжрайонних центрів. В них будуть створені аналогічного рівня відділення інтенсивної терапії та пологові відділення.