Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Шурма відкрив нові рентгенологічний та мамографічний кабінети у Куп'янській центральній міській лікарні

Ігор Шурма відкрив нові рентгенологічний та мамографічний кабінети у Куп'янській центральній міській лікарні

Сьогодні заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, голова Куп’янскої РДА Геннадій Ківшар, Куп'янський міський голова Володимир Демченко та народний депутат України Василь Грицак взяли участь у відкритті рентген-кабінету у КЗОЗ «Куп'янська центральна міська лікарня». Також гості ознайомились з роботою нового в лікарні мамографічного кабінету, в якому за 3 місяці роботи були обстежені 1600 жінок.

Довідка.

За сприяння обласної державної адміністрації КЗОЗ «Куп’янська центральна міська лікарня» у 2011 році отримала сучасний рентгенівський діагностичний комплекс «Медикс» на 3 робочих місця вітчизняного виробництва вартістю 2 099,7 тис. грн., рентгенівський мамографічний цифровий комплекс «МАДІС» вартістю 620,0 тис. грн. та флюорографічний рухомий кабінет вартістю 1 242.0 тис. грн.. За рахунок коштів місцевого бюджету було проведено капітальний ремонт рентгенкабінету та мамографічного кабінету під монтаж зазначеного обладнання на загальну суму 95.0 тис. грн.

До цього часу в рентгенкабінетах лікарні використовувалися рентгенапарати РУМ-20 та РУМ-40 1992 та 1989 років випуску відповідно, які повністю вичерпали свій технічний ресурс.

 

Комплекс рентгенівський діагностичний стаціонарний «Медикс», який створений на основі універсального телекерованого стола-штативу, спроможний виконувати комплексні рентгенографічні та рентгеноскопічні дослідження, а саме проводити огляд шлунково-кишкового тракту, черепа, скелета, урографію, мієлографію, усі види рентгенографії та рентгеноскопії, у тому числі й рентгенографію грудної клітини, а також томографію. Зазначений рентгенівський комплекс зручний у використанні і не потребує спеціального довготривалого навчання персоналу роботі на ньому.