Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області розпочався «День довкілля» (доповнено)

В області розпочався «День довкілля» (доповнено)

За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, традиційно у третю суботу квітня, в цьому році це 21-е число, в області проводиться суботник - «День Довкілля». У суботнику беруть участь всі населені пункти області. Попередньо органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено роботу по залученню до участі в цьому заході широких верств населення, визначені об'єкти і обсяги робіт, підготовлений необхідний інвентар, посадкові матеріали, техніка, механізми. «Основна увага зараз приділяється прибиранню парків, скверів, братських могил, так як попереду такі свята як 1 і 9 Травня. Роботи проводяться найрізноманітніші. Люди висаджують саджанці дерев, прибирають придорожні території: на дорогах загальнодержавного і місцевого значення. Обов'язково, в перелік всіх робіт вводиться розчищення всіх лісосмуг. Я думаю, що сьогоднішній суботник дасть дуже хороший позитивний результат для Харківщини», - зазначив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У суботнику візьмуть участь понад 198 тис. осіб (торік - 185 тис. ос.), залучені 5 тис. 153 підприємства, установ, організацій.

Під час суботника планується продовжити роботи з благоустрою та санітарної очистки місць загального користування, а також з озеленення територій, а саме:

- упорядкувати і очистити від торішнього листя і сміття близько 470 га територій біля будинків, а також навести порядок в кварталах багатоповерхової забудови, упорядкувати придорожні та паркові зони;
- ліквідувати більше 190 стихійних звалищ, орієнтовним обсягом 1,56 тис. м3 (в минулому році ліквідовано 180 звалищ об'ємом 1,4 тис. м3).
- висадити понад 37 тис. дерев (торік 20 тис.) і близько 14 тис. кущів (минулого року 11 тис.);
- привести в порядок 222 тис. м2 газонів з посадкою квітів і газонної трави.

Буде здійснюватися санітарне очищення лісосмуг та узбіччя магістральних доріг, інші роботи по наведенню порядку.