Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вибіркові перевірки медичних укладок лікарів «швидкої допомоги» не виявили розбіжностей із затвердженим переліком лікарських засобів

Вибіркові перевірки медичних укладок лікарів «швидкої допомоги» не виявили розбіжностей із затвердженим переліком лікарських засобів

Департамент охорони здоров'я Харківської міської ради на запит обласної державної адміністрації надав відповідь стосовно стану надання «швидкої допомоги» у Харкові. Комунальний заклад охорони здоров’я «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова» є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом, до складу якого входять центральна диспетчерська та 10 підстанцій швидкої медичної допомоги, розташованих в кожному адміністративному районі міста.

Згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.08.2008 р. № 500 «Про заходи щодо удосконалення надання екстреної медичної допомоги населенню в Україні» керівництвом комунального закладу охорони здоров’я «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова» приймаються заходи щодо забезпечення бригад швидкої медичної допомоги лікарськими засобами згідно затвердженого переліку.

В 2011 р. на медикаментозне забезпечення бригад швидкої медичної допомоги було виділено бюджетних асигнувань з загального фонду бюджету в сумі 735,0 тис. грн. Окрім цього, отримано медикаментів та засобів медичного призначення за рахунок централізованих поставок та за рахунок спеціальних коштів на суму 333,2 тис. грн.

Виходячи з цього, вартість 1 виклику в 2011 р. склала 2,10 грн. за рахунок засобів загального фонду, а з урахуванням централізованих поставок та спеціальних коштів – 3,01 грн.

За даними бухгалтерського звіту станом на 01.01.2012р. на 10 підстанціях швидкої медичної допомоги в наявності лікарські засоби на загальну суму 190752,0 грн., або приблизно по 20,0 тис. грн. на кожну підстанцію.

Станом на квітень 2012 р. з місцевого бюджету виділені кошти на придбання медикаментів на загальну суму 143338,23 грн.
За рахунок централізованих поставок в 2012 р. комунальним закладом охорони здоров’я «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова» отримано перев’язувальний матеріал на загальну суму приблизно 119 тис. грн.

В 2012 р. передбачено виділення коштів з місцевого бюджету для придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення в сумі 777,0 тис. грн, при цьому вартість 1 виклику становитиме 2,10 грн.

При здійсненні Департаментом охорони здоров’я вибіркової перевірки наявності лікарських засобів та виробів медичного призначення в укладках бригад швидкої медичної допомоги, розбіжностей з переліком лікарських засобів, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.08.2008 р. № 500 «Про заходи щодо удосконалення надання екстреної медичної допомоги населенню в Україні», не встановлено.