Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Києві створено Центральний офіс з обслуговування великих платників податків

У Києві створено Центральний офіс з обслуговування великих платників податків

У Києві створено Центральний офіс з обслуговування великих платників податків. Про це повідомила Спеціалізована ДПІ по роботі з великими платниками податків у м.Харкові ДПС. В даний час Центральний офіс функціонує в тестовому режимі. У 2012 році планується переведення на його на обслуговування 1382 великих підприємств від усіх 11 Спеціалізованих податкових інспекцій, які існують в Україні. Як зазначив голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, з переходом на обслуговування до Центрального офісу мінімізується кількість рівнів влади, задіяних у наданні адміністративних послуг, що прискорює процес прийняття рішень. Також за рахунок впровадження електронного кабінету платника та надання послуг з оцінки податкових ризиків скорочується час і кількість перевірок.

За словами генерального директора ВАТ «Турбоатом» Віктора Субботіна, робота підприємства і високі темпи обсягів виробництва можливі саме завдяки тісній співпраці з податковою службою. Зокрема, відшкодування ПДВ в 2011 році пройшло в автоматичному режимі, і «Турбоатом» отримав стовідсотково всі 33 млн. грн. без всяких попередніх перевірок. Також Віктор Суботін відзначив таке нововведення, як електронний кабінет платника податків, який дозволяє дуже швидко встановлювати комунікації.

На думку генерального директора ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я» Олександра Доровського, перехід на новий формат відносин між підприємствами і податковою службою дозволить скоротити час на сплату податків, крім того, саме за такою схемою працює увесь цивілізований світ.