Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області спостерігається чітка тенденція до стабілізації та зниження епідемічних показників захворюваності на туберкульоз

В області спостерігається чітка тенденція до стабілізації та зниження епідемічних показників захворюваності на туберкульоз

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з представниками Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, які перебувають в Харківській області з метою вивчення стану виконання в регіоні заходів з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, аналізу діяльності обласної ради з питань протидії туберкульозу.

Як повідомив Ігор Шурма, для утримання та розвитку протитуберкульозних закладів області та туберкульозних санаторіїв у 2011 році з обласного бюджету Харківської області було виділено майже 91 млн. грн. Крім того, міжрайонні медичні центри отримали 9 цифрових пересувних флюорографів на суму понад 11 млн.грн. Закуплено 39 сучасних рентгенологічних комплексів на 2 та на 3 робочих місця (на суму 59,4 млн.грн.). Також Харківська область щорічно отримує медикаменти та витратні матеріали для роботи бактеріологічних лабораторій на суму близько 9 млн.грн., які централізовано закуповуються Міністерством охорони здоров’я України за кошти державного бюджету.

«Завдяки проведеним заходам на сьогодні в області спостерігається чітка тенденція до стабілізації та зниження основних епідемічних показників щодо захворюваності населення на туберкульоз. Зокрема, показник поширеності туберкульозу продовжує поступово зменшуватися. У 2011 році він становив 142,5 випадків на 100 тисяч населення проти 147,5 випадків у 2010 році та 158,2 у 2009 році», - зазначив заступник голови ХОДА.

Представники Національної ради відвідали Харківський протитуберкульозний диспансер №1, протитуберкульозне відділення та ПЛР-лабораторію в Обласній дитячій клінічній інфекційній лікарні, Обласний наркологічний диспансер та Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом.