Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожен документ в обласній адміністрації проходить ряд узгоджень, що робить фальсифікацію неможливою

Кожен документ в обласній адміністрації проходить ряд узгоджень, що робить фальсифікацію неможливою

Сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував заяву екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова щодо фальсифікації його підпису на земельному акті, який став предметом інтересу правоохоронних органів. Глава області звернув увагу на досить довгу процедуру узгодження документів, яка обов'язкова перед тим, як будь-який документ потрапить на підпис до голови облдержадміністрації. За його словами, в такій системі практично неможлива фальсифікація підпису глави регіону, оскільки для цього необхідно попередньо підробити підписи ще низки чиновників різних рівнів.

«Жоден документ не потрапляє на стіл керівника області, поки не пройде величезну кількість погоджень, і не буде зібрано підписи практично всіх відповідальних чиновників. Якщо ми говоримо про землю, то там має стояти підпис як мінімум трьох заступників губернатора, розробників, представників державного земельного управління. На підставі цього видається розпорядження, де стоїть перший підпис чиновника, а потім на підставі цього розпорядження, яке офіційно зареєстровано, оформляється земельний акт, який має номер суворої звітності. Цьому передує ще одна процедура, в якій бере участь певна кількість людей. Тобто, при бажанні сфальсифікувати один земельний акт, необхідно підробити величезну кількість підписів, знайти десь бланк, щоб вписати туди назву фірми, яка реально отримала цю землю, і потім вже підробити підпис губернатора», - заявив Михайло Добкін.

Також глава області підкреслив, що всі державні акти на землю обов'язково мають бути підписані головою обласної адміністрації.

«Будь-яка опора електропередач, встановлена ​​в Харківській області, вимагає видачі акту, і цей акт я підписую. Будь-яка свердловина, яка пробурена в Харківській області, де видобувають газ або газовий конденсат, теж вимагає оформлення земельної ділянки з підписом губернатора. Таких питань багато, в тому числі є ряд комерційних об'єктів, які передані в оренду, і на документах теж стоїть підпис голови обласної адміністрації. Можна уявити рівень підготовки чиновників серед наших попередників, які на всю країну заявляли, що губернатор таких документів не підписує, що це не його компетенція. Звідси й результати такі», - підкреслив глава області.