Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комунальне підприємство «Облземпроект» створено для того, щоб перемогти хаос серед приватних компаній, які займаються землевпорядною документацією

Комунальне підприємство «Облземпроект» створено для того, щоб перемогти хаос серед приватних компаній, які займаються землевпорядною документацією

Ситуація з видачею державних актів на землю сьогодні однозначно стабілізувалася. Але проблема ще до кінця не вирішена, тому що на приватному ринку компаній, які займаються землевпорядною документацією, панує хаос. Про це сьогодні в ході прес-конференції зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Саме для того, щоб перемогти хаос компаній на приватному ринку, які займаються землевпорядною документацією, ми ініціювали створення обласного комунального підприємства «Облземпроект», яке вже успішно працює. Є частина ринку, яку сьогодні забирає це підприємство, і є частина ринку, яку обслуговує підприємство державної форми власності «Центр державного земельного кадастру». Ми зараз, там де можна, відновлюємо людям загублену документацію. Сьогодні сказати, що в цьому плані наведено лад не можна. Потрібно дуже багато і системно працювати для того, щоб навести порядок у всьому за минулі періоди. Але робота ведеться. Ми розуміємо, як нам працювати для того, щоб не було ажіотажу з отриманням актів, щоб працювала система, яка б відсіювала тих, кому не належить їх отримувати і спокійно вирішувала питання щодо тих, кому належить отримати земельні акти», - сказав Михайло Добкін.

Також глава області додав, що буваючи з робочим візитом в тому чи іншому районі, він щоразу цікавиться у людей, чи є у них проблеми з видачею актів.

«Коли я приїхав уперше в Харківський район, напевно, з 300 присутніх людей руки підняли 200. Зараз, коли я був у Близнюківському районі, з 300 чоловік руки підняли 10. Це свядчить про те, що питання вирішуються», - зазначив губернатор Харківщини.