Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Побоюватися за підвищення тарифів при передачі ТЕЦ-2 і ТЕЦ-5 в приватну власність не варто. Михайло Добкін

Побоюватися за підвищення тарифів при передачі ТЕЦ-2 і ТЕЦ-5 в приватну власність не варто. Михайло Добкін

Коментуючи сьогодні на прес-конференції можливість приватизації харківських ТЕЦ-2 і ТЕЦ-5, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив: «Це стабільно працюючі підприємства, які зараз на 100% перебувають у державній власності. За програмою приватизації вони будуть виставлені на відкриті торги. Їх придбає той, хто запропонує на конкурсі найкращі умови. Ці підприємства не зникнуть з економічної карти нашого регіону після продажу. Але те, що підприємства необхідно оптимізувати, знижувати вартість виробленого тепла та електроенергії - це факт. Вони всі були розраховані на радянський підхід, коли електроенергія і газ нічого не коштували. Сьогодні, на жаль, ми платимо більше за всіх у Європі за газ, тому змушені рахувати кожну копійку».

Михайло Добкін також зазначив, що сьогодні енергетика максимально йде у вільне плавання, і як показує робота АК «Харківобленерго», чим більше вплив приватного капіталу, тим стабільніше робота підприємства, оскільки всі непрофільні активи вичищаються, залишається тільки те, що максимально сприяє роботі підприємства.

«Бізнес з самого початку налаштований отримувати прибуток, але він позбавлений права встановлювати тарифи - це виняткова державна компетенція. Тому побоюватися за підвищення тарифу при передачі ТЕЦ-2 і ТЕЦ-5 в приватну власність не варто», - підкреслив голова ХОДА.

Теги