Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде створений незалежний орган перевірки якості молока

На Харківщині буде створений незалежний орган перевірки якості молока

Для підвищення конкурентоспроможності молочної продукції на зовнішніх ринках необхідний незалежний експерт якості молока, який не буде піддаватися корупції і буде зацікавлений в результаті. Про це сказав сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «На Харківщині буде створений незалежний експерт якості молока, який об'єднає колективні організації та індивідуальних членів тих структур, які виробляють молоко. Вони максимально зацікавлені в тому, щоб на прилавках те, що називається молоком, відповідало назві і не мало рослинних добавок. В іншому випадку, це має називатися не "молоко", а "молочний продукт"», – зазначив він.

Губернатор підкреслив, що існуюча система, коли будь-яке підприємство на власний розсуд має можливість зробити технічні умови під своє виробництво і обійти ГОСТи – це пряма лазівка ​​до виробництва неякісної продукції, яка не відповідає міжнародним вимогам.

На його думку, сьогодні необхідно змінювати не тільки нормативну, а й законодавчу базу для того, щоб контроль за якістю виробленої молочної продукції несли не тільки державні, а й громадські структури – саме вони максимально зацікавлені у високій якості продуктів, які продаються на прилавках магазинів.

Михайло Добкін повідомив, що обговорював шляхи виходу з ситуації, що склалася, з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, і одержав його підтримку.

Теги