Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цінова ситуація в Харківській області у святкові дні залишилася стабільною

Цінова ситуація в Харківській області у святкові дні залишилася стабільною

Завдяки активній роботі на Харківщині вдалося уникнути зростання цін на основні продукти харчування, яке зазвичай спостерігається під час свят, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, такому результату значно сприяє сільськогосподарський ярмарок в центрі Харкова. «Ярмарок вже став традиційним і буде працювати як мінімум до закінчення травневих свят. До цього ярмарку вже звикли харків'яни, там найнижчі ціни в регіоні, і це дає нам можливість сьогодні в якійсь мірі стримувати ціни на інших ринках. Є незначне подорожчання м'яса в межах 1,5%, але, якщо взяти минулі періоди, то зазвичай відразу після Великодня подорожчання м'яса та м'ясних продуктів спостерігалося на рівні 8 - 10%», - зазначив глава області.

За його словами, також завдяки Меморандуму про взаєморозуміння між виробниками молока, переробниками, торговими мережами і обласною адміністрацією в Харківській області намітилася тенденція зниження цін на молочні продукти.

«Сьогодні переробники на 8% знижують ціну на молочну продукцію. Я думаю, найближчим часом ми побачимо реакцію на полицях магазинів, де продається молочна продукція основних харківських виробників», - заявив Михайло Добкін.