Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Археологічний комплекс в с. Верхній Салтів планують зробити туристичним об'єктом

Археологічний комплекс в с. Верхній Салтів планують зробити туристичним об'єктом

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, Харківська область за кількістю археологічних пам'яток займає одне з лідируючих місць в Україні. Тому, хотілося б зробити це одним їх достоїнств області.

«На базі археологічного комплексу Верхній Салтів ми плануємо створити якусь модельну структуру, яку потім можна було б поширити на інші археологічні структури. Буквально кілька тижнів тому ми виїжджали на місце цього комплексу і разом з представниками місцевої влади, разом з представниками туристичних компаній, які безпосередньо будуть возити туди туристів, як на об'єкт туризму, нам вдалося прийти до якоїсь концепції з розвитку цього заповідника. Ми воєдино зібрали всіх зацікавлених осіб в цьому відношенні. Повторюся, як об'єкт туризму, на наш погляд, Верхньосалтівський археологічний комплекс може бути дуже цікавим і привабливим, де всі елементи інфраструктури будуть мати місце. Це і пункти громадського харчування, це і місця, де в літній період можна було організувати вихід до води. І, саме головне, що на цьому археологічному комплексі можна було б самостійно взяти участь в археологічних розкопках. Зараз ми в цьому відношенні працюємо: залучили фахівців історичного музею для того, щоб нам розробили цілісну модель комплексу», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Також він зазначив, що в подальшому позитивний досвід розвитку даного археологічного комплексу планують розповсюдити і на інші археологічні об'єкти.