Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочався 16-й Міжнародний молодіжний форум «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті»

Розпочався 16-й Міжнародний молодіжний форум «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті»

Сьогодні у Харківському національному університеті радіоелектроніки відбулося урочисте відкриття 16-го Міжнародного молодіжного форуму «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті». За дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, участь у його відкритті взяв заступник голови ХОДА Євген Савін. «Сьогодні Україна входить у п’ятірку провідних країн світу з підготовки IT-фахівців. І Харківський національний університет радіоелектроніки є флагманом з їх підготовки. Завдяки йому харківський IT-ринок є одним з найпотужніших в Україні. Керівництво держави сьогодні приділяє особливу увагу цій галузі. Ряд документів, прийнятих на рівні уряду, спрямований на удосконалення законодавчої бази щодо створення кращих умов для підготовки IT-фахівців», - підкреслив Євген Савін.

Метою Форуму є об’єднання молодих вчених, студентів та аспірантів, як ближнього, так і дальнього зарубіжжя, що сприятиме створенню інформаційного простору в інтересах розвитку усіх країн, закріпленню між ними довіри та співробітництва. В рамках Форуму буде проведено 10 наукових конференцій.

На XVІ форум надійшло понад 1280 тез доповідей з 78 вищих навчальних закладів України, а також з 34 установ СНД та дальнього зарубіжжя від молодих науковців, аспірантів і студентів із 12 країн; 54 міст; 112 організацій, з них 25 - харківські.