Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків дбає про свій благоустрій не менше за кращі міста Євросоюзу

Харків дбає про свій благоустрій не менше за кращі міста Євросоюзу

З 21 березня в області проводиться акція з благоустрою територій «За чисте дДовкілля». Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, на поточний момент ліквідіровано 717 з 1753 стихійних звалищ (41% плану), приведено в порядок 156 парків з 351 (44%), 297 скверів з 493 (60%), 1691 з 1984 дитячих майданчиків (85%), 588 з 915 спортивних майданчиків (64%), а також 7,7 з 22,6 млн. кв. м прибудинкової території (34%).

Перший заступник губернатора повідомив, що, враховуючи, що цього року Святий день Пасхи відзначається 15 квітня, райдержадміністраціями та міськвиконкомами міст обласного значення основну увагу було приділено приведенню в належний стан місць поховань.

Всього за минулий період в акції взяло участь близько 47 тис. осіб 1758 населених пунктів області, в тому числі понад 23 тис. школярів і близько 3 тис. студентів. Також до громадських робіт з благоустрою територій було залучено 2,6 тис. осіб, що стоять на обліку в центрі зайнятості. Щодня на різних роботах по наведенню порядку та санітарної очистки територій населених пунктів було задіяно до 230 одиниць техніки.

«Всі дуже зацікавлені в тому, щоб навести порядок у себе в області, підготуватися до Євро-2012 і з радістю зустріли гостей, які приїдуть до Харківської області. Ми хочемо, щоб, побачивши, які у нас населені пункти, як ми займаємося благоустроєм, вони зрозуміли, що місто Харків і Харківська область так само дбають про свій благоустрій, як найкращі міста Євросоюзу», – підкреслив Валентин Дулуб.

Він також повідомив, що традиційно у третю суботу квітня проводиться всеукраїнський суботник – «День довкілля». Ведеться підготовка до проведення цієї акції на території 21 квітня. За словами першого заступника губернатора, в ній візьмуть участь представники установ та організацій, студенти і школярі, державні службовці.

«Я впевнений, що всеукраїнський суботник «День довкілля» та сама акція «За чисте довкілля» у нас пройдуть дуже злагоджено, і ми очистимо від сміття всю нашу Харківську область», – зазначив Валентин Дулуб.

Теги