Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проведена велика робота з підготовки до пожежонебезпечного періоду

На Харківщині проведена велика робота з підготовки до пожежонебезпечного періоду

З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з лісовими пожежами, в пожежонебезпечний період (квітень - вересень) 2012 року, обласною державною адміністрацією, МНС області, обласним управлінням лісового та мисливського господарства проводиться постійна організаторська і практична робота на місцях. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Зокрема, створено обласний оперативний штаб на пожежонебезпечний період і вже розроблений обласний план організаційних і практичних заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж у пожежонебезпечний період 2012 року.

«В держлісгоспах області проведена велика робота з підготовки до пожежонебезпечного періоду: у лісових господарствах організовано роботу 36-ти спеціалізованих лісових пожежних станцій, у яких є 52 пожежних автомобіля та 5 малих лісопожежних модулів; організовано роботу 38-ми пожежно - спостережних постів, у тому числі 27 веж, на 7-ми з яких встановлено відеоспостереження. У лісах оновлені лісозахисні мінералізовані смуги, встановлені шлагбауми, закрито в'їзд автотранспорту в хвойні ліси, заборонено розведення багать у лісах», - сказав Валентин Дулуб.

Крім цього, за словами Валентина Дулуба, в лісових масивах встановлені щити наочної агітації, на яких розміщена необхідна інформація про заборону розведення вогню і користування піротехнічними засобами. У лісгоспах з працівників створені оперативні групи для гасіння пожеж, підготовлений автотранспорт для доставки оперативних груп до місця пожежі, заготовлено пожежний інвентар.