Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Традиція дарувати великодні паски підопічним інтернатів та пансіонатів Харківської області повинна зберегтися на довгі роки

Традиція дарувати великодні паски підопічним інтернатів та пансіонатів Харківської області повинна зберегтися на довгі роки

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін особисто передав освячені паски підопічним Зеленогайського спеціального навчально-виховного комплексу та Харківського геріатричного пансіонату ветеранів праці. «Я отримав сьогодні величезний заряд енергії, поспілкувавшись з дітьми і з тими людьми, які волею долі сьогодні не можуть чекати допомоги ні від кого, крім держави. І самих маленьких жителів нашої області, і тих, хто зробив для країни і людей все що міг, напередодні світлого Воскресіння Христового вдалося привітати з цим святом, побажати їм всього того, що вони самі просять у Господа Бога. І звичайно ж паски, випечені руками харківських пекарів, із зерна, яке було вирощено харківськими хліборобами, і освячені нашими харківськими святими отцями сьогодні будуть тут абсолютно не зайвими», – зазначив він.

Благодійна акція «З Великоднем!» вперше була проведена в 2011 році з ініціативи Михайла Добкіна. В її рамках освячені паски були передані в дитячі будинки, інтернатні заклади освіти, будинки ветеранів, лікарні, геріатричні пансіонати та психоневрологічні інтернати Харківської області. На думку губернатора Харківщини, акція повинна стати традиційною.

«Я гадаю, що ця традиція повинна зберегтися на довгі роки і не мінятися через політичні перипетії у нашій державі, тому що тут своє життя, тут все йде своєю чергою. Напевно, судити про наше суспільство можна по тому, як ми ставимося до людей похилого віку і до дітей, особливо до тих людей похилого віку і дітей, які волею долі залишилися один на один зі своїми проблемами», – підкреслив Михайло Добкін.