Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ліричні пейзажі Миколи Дородного з приватних колекцій представлять на виставці «Я сохраню тебя мой край родной, в своей и в памяти народной…»

Ліричні пейзажі  Миколи Дородного  з приватних колекцій представлять на виставці «Я сохраню тебя мой край родной, в своей и в памяти народной…»

18 квітня о 16.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва ( вул.Пушкінська, 62) відбудеться відкриття персональної виставки художника-етнографа, педагога, що виховав не одне покоління професійних митців, Миколи Дородного «Я сохраню тебя мой край родной, в своей и в памяти народной…». Микола Іванович Дороднов відноситься до плеяди художників, що у своїй творчості розвивають традиції українського ліричного пейзажу. Тихий куточок рідного краю перетворюється пензликом художника у ліричний образ патріархальної України. Дивлячись на його полотна, що написані у другій половині 20-го століття, розумієш, що такі самі краєвиди можна було побачити і 200-300 років тому. 

Біля 2 тисяч творів Миколи Дородного розсіяні по світові: окрім Харківського та Полтавського художніх музеїв вони знаходяться у музеях США, Канади, приватних колекціях України, Росії, США, Німеччини, Ізраїлю, Франції, Великобританії, Бельгії. На нинішній виставці буде представлено більше 80 картин художника з приватних колекцій.
У програмі відкриття – виступи вокально-інструментального квартету «Діва» та фольклорного гурту «Ярмарок».