Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні 3 роки в Харкові повністю оновлено автопарк швидкої медичної допомоги

За останні 3 роки в Харкові повністю оновлено автопарк швидкої медичної допомоги

У Харкові бригада швидкої медичної допомоги добирається до пацієнта протягом 10 - 15 хвилин. Як наголосила сьогодні головний лікар Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова Олена Ковальова, таких результатів вдалося досягти завдяки злагодженій роботі керівництва області та міста в цьому напрямку. «Вважається нормальним, якщо машина доїжджає до пацієнта протягом 15 хвилин. У нас цей норматив виконується протягом останніх двох років завдяки новаціям в роботі центральної диспетчерської та впровадження GPS-навігації. Тому ще до того, як на законодавчому рівні був прийнятий цей новий норматив, ми його фактично вже досягли і працюємо з ним не перший рік», - підкреслила вона.

Також ефективній роботі швидкої допомоги сприяє постійне оновлення автопарку.

«Парк у нас оновлений за останні 3 роки практично повністю. Це власність КП «Автобаза швидкої медичної допомоги», тому турбота про стан транспорту, про забезпечення пально-мастильними матеріалами, про створення всіх умов - в основному це справа автобази. Зараз вони працюють над тим, щоб поліпшити існуючі автомобілі, оснастити їх кондиціонерами», - повідомила Олена Ковальова.

Як зазначив у свою чергу заступник головного лікаря Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги Віктор Забашта, також позитивний ефект надає робота пунктів тимчасового базування для бригад швидкої медичної допомоги.

«Усі міські установи виділили кімнати, де можуть базуватися бригади у вільний час між викликами. Приміщення оснащені умивальниками, телефонами, необхідними меблями, там бригади можуть відпочити. Сьогодні місто розглядає питання про залучення відомчих лікувальних установ в цю структуру», - повідомив він.