Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Програма мікрокредитування малого бізнесу стане ефективним механізмом підтримки пріоритетних напрямів підприємництва

Програма мікрокредитування малого бізнесу стане ефективним механізмом підтримки пріоритетних напрямів підприємництва

Фонд підтримки підприємництва надає фінансову допомогу підприємцям у вигляді мікрокредитування. В минулому році фінансування програми мікрокредитування було збільшено майже в 10 разів у порівнянні з попередніми періодами і склало 669,3 тис. грн. У цьому році Програма передбачає фінансування у розмірі 1,8 млн. грн. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов. «Кожен рік закладається все більше коштів на фінансування цієї програми, тому що коли вона набере серйозний оборот, то стане ефективним механізмом підтримки пріоритетних напрямів підприємництва», – підкреслив він.

За словами директора Фонду, програма має ряд переваг. Перш за все, кредити надаються підприємцям на безвідсотковій основі. Крім того, кошти видаються на строк до двох років з відстрочкою першого платежу до 6 місяців. Розмір мікрокредитування в минулому році становив від 50 до 200 тис. грн., цього року нижній поріг планується зменшити до 25 тис. грн.

«Один з основних моментів – доступність цих коштів. На відміну від банківських кредитів, ця програма розрахована на підприємців-початківців і не має обмежень по тривалості діяльності у підприємницькій сфері. Програма мікрокредитування доступна для всіх суб'єктів підприємницької діяльності, які відносяться до малого бізнесу. У цю категорію потрапляють всі підприємці – фізичні особи, для юридичних осіб існують обмеження щодо обігу та кількості співробітників. Також є обмеження по видам діяльності: не кредитується торговельна діяльність», – зазначив Денис Ткачов.

Він повідомив, що до претендентів на кредитування пред'являються достатньо серйозні вимоги. У 2011 році на розгляд комісії було представлено 10 проектів, а вибрано 4, які мають соціальну спрямованість. Мікрокредити отримали бізнес плани з придбання новітнього друкарського обладнання для надання якісних поліграфічних послуг представникам малого та середнього бізнесу, для виготовлення комплектуючих виробів для технічних засобів реабілітації інвалідів та престарілих, модернізації автоматичної лінії з виготовлення кондитерських виробів та організації лінії з виробництва екологічно чистих паливних брикетів.