Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області збільшується кількість підприємців - фізичних осіб

У Харківській області збільшується кількість підприємців - фізичних осіб

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, у 2011 році Харківщина стала одним з двох регіонів України, де було зафіксовано приріст кількості підприємців - фізичних осіб. «У 2011 році Харківщині вдалося зафіксувати приріст фізичних осіб-підприємців, незважаючи на те, що відбувалася підготовка до корінних змін в системі роботи малих підприємств. Приріст склав всього близько 500 осіб, але, тим не менш, це приріст при загальних цифрах скорочення по Україні, коли збільшити кількість підприємств малого бізнесу вдалося лише в Харківській області та в Криму», - підкреслив Сергій Авершин.

Також Харківщина лідирує в Україні за кількістю малих підприємств на 10 тисяч населення. Так, якщо в цілому по країні ця цифра становить 63 підприємства на 10 тисяч осіб, у Харківській області 76 малих підприємств на кожні 10 тисяч населення. За словами Сергія Авершина, такого показника вдалося досягти завдяки системній роботі по створенню комфортних умов роботи для бізнесу.

«За кількістю об'єктів інфраструктури підприємництва Харківська область лідирує серед інших регіонів України. Це і бізнес-центри, і бізнес-інкубатори, і консалтингові компанії. Також Харківська область - один з лідерів по виділеним земельним ділянкам під об'єкти підприємницької інфраструктури - ми за цим показником перебуваємо в п'ятірці лідерів і намагаємося зробити все можливе за рахунок роботи дозвільних центрів, центрів з надання адміністративних послуг. Крім того, у нас один з кращих показників за коштами, що надаються через Фонд підтримки розвитку бізнесу. Історично підприємництвом в Харківській області займається близько 30% населення, тому ми розуміємо, який у нас потенціал, і як багато є ще проблем, які необхідно вирішити», - зазначив Сергій Авершин.