Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині, щоб допомогти підприємцям, ведеться активна робота з альтернативної можливості залучення коштів

На Харківщині, щоб допомогти підприємцям, ведеться активна робота з альтернативної можливості залучення коштів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов, фонд спільно з Головним управлінням економіки облдержадміністрації весь час перебуває в пошуку альтернативної можливості залучення коштів, щоб допомогти підприємцям. «Ми ведемо роботу відразу за декількома напрямками. Зокрема, розглядаємо можливість впровадження програми компенсації процентних ставок за кредитами, виданими банківськими установами. Почали в минулому році працювати з приватними інвесторами. Ми говоримо про залучення приватних інвестицій у реалізацію проектів харківських підприємців. В минулому році ми провели перше засідання клубу приватних підприємців, в рамках якого було розглянуто 11 проектів, 3 з них вже реалізуються. В рамках інвестиційного форуму, який відбудеться в Харкові в вересні місяці, ми плануємо провести невеликий круглий стіл, який буде присвячений фінансуванню мікропроектів. Ми вже зараз починаємо збір, аналіз та обробку проектів підприємців, які будуть там представлені. У свою чергу, починаємо роботу з потенційно зацікавленими інвесторами, причому з усієї України. Тому що ми вважаємо, що у жителів Харківської області дуже великий потенціал, який можна і потрібно реалізовувати», - сказав Денис Ткачов.

За його словами, в області також ведеться досить активна робота у напрямку розвитку франчайзингу, тобто розвитку бізнесу через покупку готових бізнес рішень.

«26 квітня ми плануємо проведення конференції-презентації спільно з Асоціацією франчайзингу Україні, де будуть представлені одні з провідних торгових марок, які працюють в Україні за схемою франчайзингу», - додав директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва.