Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У КП «Облземпроект» з початку березня вже звернулися більше 100 осіб

У КП «Облземпроект» з початку березня вже звернулися більше 100 осіб

З 1 березня в Харківській області розпочало свою роботу комунальне підприємство Харківської обласної ради «Облземпроект», яке займається оформленням технічної документації у землевпорядній сфері. Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор КП «Облземпроект» Федір Каргаполов, за цей час до установи звернулося вже понад 100 осіб. «Ми сподіваємося, що комунальне підприємство «Облземпроект» займе свою частину ринку в сфері землеустрою. На сьогоднішній день до нас уже звернулося більше 100 осіб. У нас є ліцензія, ми створили матеріально-технічну базу, сформували штат високопрофесійних фахівців, ми готові відповідально виконувати свою роботу. Сподіваюся, що нас як комунальне підприємство будуть залучати для виконання державних та обласних програм в сфері реалізації земельної реформи на території Харківської області», - зазначив він.

За словами Федора Каргаполова, оформлення технічної документації в КП «Облземпроект» обходиться громадянам значно дешевше, ніж у комерційних структурах відповідного профілю.

«Ми розраховуємо все, виходячи зі збірки цін, складаємо кошториси, спираючись на ті цифри, які прописані державою. Є різні види землевпорядних робіт, різні обсяги, різні завдання. Уже сьогодні орієнтовна вартість на окремі види землевпорядних робіт у нас на 20% дешевше, ніж в комерційних структурах. Такий у нас підхід, але, безумовно, комерційна складова залишається, оскільки комунальне підприємство не фінансується з обласного бюджету, а, навпаки, якщо у нього є прибуток, то він відраховується до бюджету для вирішення важливих завдань на території області», - підкреслив директор підприємства.