Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання підприємства «Облземпроект» - забезпечити виготовлення землевпорядної документації у встановлений законом термін

Завдання підприємства «Облземпроект» - забезпечити виготовлення землевпорядної документації у встановлений законом термін

Рішення про створення комунального підприємства Харківської обласної ради «Облземпроект» було ухвалене депутатами обласної ради 27 жовтня 2011 року. Підприємство було створено для задоволення потреби мешканців і організацій Харкова і Харківської області у виготовленні якісної та доступної технічної документації та землеустрою. Його основне завдання – зробити цю документацію більш доступною за ціною і забезпечити її виготовлення у встановлений законом термін. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» керівник КП «Облземпроект» Федір Каргаполов.

За його словами, до облдержадміністрації та облради надходило багато скарг від мешканців Харківської області на фірми-виробників технічної документації, які недобросовісно ставилися до своєї роботи. У зв'язку з цим була проведена перевірка ліцензіатів, і на сьогоднішній момент підприємств, які працюють у сфері землеустрою і мають відповідну ліцензію, налічується близько 100 – 120.

Також він зазначив, що часто люди, які зверталися до землевпорядних організацій, не здогадувалися перевірити термін дії ліцензії та платили гроші за технічну документацію, а після закінчення ліцензії залишалися ні з чим.

«До нас уже звертаються люди з подібними питаннями, ми намагаємося зараз цю проблему врегулювати з фінансової точки зору, тому що вдруге за це брати гроші неправильно. Ми намагаємося використовувати ту частину документації, яка залишилася у людей на руках, і за умовно невеликі гроші її доробляємо, щоб людина могла отримати або державний акт або інші документи», – заявив Федір Каргаполов.