Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Районні та сільські бібліотеки Харківщини користуються великим попитом у мешканців області

Районні та сільські бібліотеки Харківщини користуються великим попитом у мешканців області

На Харківщині особлива увага приділяється розвитку бібліотечної справи. Як зазначила сьогодні під час відкриття виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, хорошу книгу не замінять ніякі досягнення сучасної науки і техніки, тому бібліотеки як і раніше знаходяться в зоні пильної уваги керівництва області. «Те натхнення, ту силу, яку несе в собі кожна книга, духовність, яку вона розвиває, не може замінити собою ніякий комп'ютер чи будь-яке інше досягнення сучасних інформаційних технологій. Я рада, що сьогодні у нас є можливість читати такі прекрасні, яскраві, барвисті книги, як ті, які ми привезли сюди. Це говорить про те, що у нас в Харківській області видаються якісні книги, тим більше, що кожна шоста українська книга видається саме на Харківщині», - зазначила Вікторія Маренич.

Як підкреслила в свою чергу начальник відділу культури і туризму Дергачівської РДА Валентина Гузенко, на Дергачівщини бібліотеки користуються стабільним попитом у читачів.

«28 сільських бібліотек нашого району об'єднані в єдину централізовану бібліотечну систему, яка фінансується з районного бюджету. Бібліотеки в селах користуються попитом, ми навіть вводимо у великих населених пунктах додаткові штатні одиниці, тому що на одного бібліотекаря має бути 500 читачів, а там - за 1300», - повідомила вона.