Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з хворобою Юлії Тимошенко набула не медичного, а політичного характеру

Ситуація з хворобою Юлії Тимошенко набула не медичного, а політичного характеру

Медики Харківщини дуже ображені тим, що було висловлено недовіру до харківської медичної школи, яка високо цінувалася ще в часи СРСР. Найвищий професіоналізм тих лікарів, які працюють сьогодні, і їхніх вчителів ніколи в жодній країні не брався під сумнів – зазначила сьогодні під час брифінгу головний лікар міської клінічної лікарні № 13, заслужений лікар України, кавалер Ордена княгині Ольги Алла Бобейко. Вона підкреслила, що по багатьом напрямкам українська медицина досить серйозно інтегрована в європейський простір, і має єдині протоколи, стандарти, класифікації та підходи. За словами Алли Бобейко, неправильно думати, що харківські медики не в змозі зробити того, що можуть зробити в Європі.

Головлікар міської клінічної лікарні № 13 також звернула особливу увагу на те, що будь-які зволікання тільки погіршують стан здоров'я Юлії Тимошенко, і вживати заходів слід в найкоротші терміни.

«Дивує і засмучує те, що ситуація набула не медичного, а політичного характеру. В обговоренні превалюють не медичні терміни, медичні завдання або методи допомоги хворій людині, а політичні гасла. На жаль, Юлія Володимирівна і її оточення зайняли політичну оборону і хвороба стала розмінною монетою. Але здоров'я не повинно бути розмінною монетою! Воно справді дуже цінне, і протяжність захворювання, його тривалість, те, що хворий зараз не отримує допомоги - все це посилює хворобу, призводить до того, що позитивний результат все менш гарантований в будь-якій клініці світу, - заявила Алла Бобейко. - Зараз необхідно терміново займатися здоров'ям і це потрібно робити якомога швидше. Харківські медики можуть надати допомогу гідно і на високому рівні».