Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лікарі ображені недовірою Юлії Тимошенко до вітчизняної медицини

Харківські лікарі ображені недовірою Юлії Тимошенко до вітчизняної медицини

Представники медичних кіл Харкова і Харківської області направили звернення Юлії Тимошенко, віце-прем'єр-міністру України - Міністру охорони здоров'я України Раїсі Богатирьовій, Міністру закордонних справ України Костянтину Грищенку і до Європейського суду з прав людини. «Звернутися до вас нас змушує той біль і образа, яких свідомо чи несвідомо завдає вітчизняній медичній громадськості Юлія Тимошенко, яка ще недавно була керівником виконавчої гілки влади в уряді Україні і уболівала за розвиток української системи охорони здоров'я», - йдеться в листі.

Харківські медики наголосили, що їм незрозуміло зневажливе ставлення до людей, які давали клятву Гіппократа і послідовно її дотримуються.

«Здоров'я людини - це святе, допомогти хворому - це справа нашої людської гідності. Відмову від лікування у вітчизняній клініці ми, люди досить далекі від політичних інтриг і змагань, розуміємо як непередбачливість, нехтування своїм здоров'ям і бажання перенести свою хворобу на інше поле, при цьому забуваючи, що орати на цьому полі може тільки здорова людина. Висловлюємо щиру надію на те, що наше звернення допоможе Юлії Володимирівні прийняти зважене і помірковане рішення, а представникам європейської сторони - краще зрозуміти, що медична спільнота України щиро бажає допомогти хворій людині, незважаючи на її соціальне, матеріальне, політичне становище», - наголошується в зверненні.

Під зверненням підписалися члени-кореспонденти НАМН України, заслужені діячі науки України, головні лікарі харківських лікарень, доктори і кандидати медичних наук.