Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Грошову оцінку земель Харківської області проведено у 97,9% населених пунктів

Грошову оцінку земель Харківської області проведено у 97,9% населених пунктів

На сьогоднішній день грошова оцінка земель Харківської області проведена у 1558 населених пунктах, що становить 97,9% від загальної кількості. Про це повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський. «На виконання обласної Програми раціонального використання та охорони земель в Харківській області на 2011-2015 роки із 1758 населених пунктів, грошова оцінка земель проведена у 1558 населених пунктах (із них затверджено в 1244 та передано на затвердження до органів місцевого самоврядування в 314 населених пунктах), що становить 97,9% від загальної кількості без урахування 166 населених пунктів, в яких недоцільно проводити нормативну грошову оцінку земель у зв'язку з відсутністю економічного ефекту від проведення зазначеного виду робіт», - сказав він.

Також Юрій Перекупскьий додав, що рішенням XI сесії VI скликання Харківської обласної ради від 01 березня 2012 № 366 внесені зміни до обласного бюджету на 2012 рік, відповідно до яких на проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель виділено 2,5 млн. грн. коштів, що надійшли на спеціальний рахунок обласної ради у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

«За рахунок виділених коштів передбачено провести нормативну грошову оцінку земель 116 населених пунктів, із них: первинну у 30 населених пунктах Ізюмського, Барвінківського, Великобурлуцького, Харківського районів і повторну в 86 населених пунктах Барвінківського, Близнюківського, Великобурлуцького, Золочівського, Куп'янського районів», - додав заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області.