Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році службою ветеринарної медицини Харківської області проведено 271 інспекторську перевірку свиногосподарств

У 2012 році службою ветеринарної медицини Харківської області проведено 271 інспекторську перевірку свиногосподарств

З метою недопущення збудника африканської чуми свиней необхідно забезпечити роботу всіх свинарських господарств Харківської області у «закритому» режимі», зокрема, свиноферми мають бути обгороджені профілактичними смугами. Про це повідомив під час селекторної наради ХОДА головний державний інспектор ветеринарної медицини Харківської області Володимир Олійник. За його словами, станом на 1 квітня на території Харківській області нараховується 145 свиногосподарств, в яких утримується поголів’я 83 тис. голів свиней, в приватному секторі – 87 тис. голів свиней.

З метою контролю роботи свиноферм у закритому режимі в 2012 році службою ветеринарної медицини Харківської області проведена 271 інспекторська перевірка дотримання ними діючих ветеринарно-санітарних правил для свинарських господарств. За результатами перевірок 42 порушника було притягнуті до адміністративної відповідальності на загальну суму 7482 грн.

За результатами проведених перевірок встановлено, що станом на 1 квітня на території Харківської області не огородженими залишаються 12 свиногосподарств, що складає 8%. За минулий рік проведено огорожу 44 господарств, в поточному році – 5 господарств.

Також з початку 2012 року органами ветеринарної медицини Харківської області проведено перевірку 93 забійних та м’ясопереробних підприємств, 7 хладокомбінатів, 77 об’єктів оптової торгівлі, 70 ринків та торгових майданчиків, вилучено 16,7 тон неякісної та небезпечної продукції.