Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одна з головних проблем на українському ринку праці - це високий рівень безробіття серед молоді

Одна з головних проблем на українському ринку праці - це високий рівень безробіття серед молоді

В Україні серед молодих людей віком від 15 до 24 років рівень безробіття становить 20%. Про це сьогодні під час брифінгу після відкриття ярмарку робочих місць «Політех-2012» повідомив директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко. «Якщо розглянути вікову групу від 15 до 24 років, то рівень безробіття склав 20%. При цьому серед цієї категорії зросла питома вага непрацевлаштованих після закінчення навчальних закладів з 13,7% у першому півріччі 2010 року до 17,4% у першому півріччі 2011 року. Нам потрібно зробити певні висновки і вживати заходів у вирішенні саме цієї проблеми», - заявив він.

За словами Петра Петрашка, також проблемою залишається працевлаштування людей зрілого віку і сільських жителів.

«Рівень працевлаштування незайнятих громадян старше 45 років майже в два рази нижчий, ніж серед осіб молодшого віку. Що стосується сільських жителів, то чисельність зайнятого населення в сільській місцевості скоротилася на 23 900 осіб і склала 6 мільйонів 450 тисяч громадян. Крім того, я хотів би звернути увагу на проблему наявності вакансій, яку ми зараз спостерігаємо. Приблизно 30% вакансій, які зараз надходять в Центри зайнятості, розраховані на мінімальну зарплату, і це досить серйозна проблема», - зазначив він.

У той же час, як підкреслив Петро Петрашко, керівництво країни налаштоване на активну роботу з вирішення всіх основних проблем на ринку праці.

«На ці проблеми найближчим часом буде направлена ​​активна політика і Служби зайнятості, і Міністерства соціальної політики, і Кабінету Міністрів в цілому, і Президента, який проголосив соціальні ініціативи, спрямовані в першу чергу на політику зайнятості. Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко презентував цього тижня нову редакцію Закону про зайнятість, де запропоновано цілий ряд інструментів для вирішення цих питань, і я думаю, що найближчим часом ми зможемо змінити ситуацію в цьому секторі», - заявив Петро Петрашко.