Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде організовано громадський контроль за якістю молока і молочних продуктів

У Харківській області буде організовано громадський контроль за якістю молока і молочних продуктів

«Ми будемо вибудовувати систему громадського контролю за якістю переробки молока та продажу молочних продуктів», - зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в радянські часи діяли суворі ГОСТи для молочної продукції, а тепер - технічні умови (ТУ), які кожен виписує під свої потреби. «Ця система повинна піти, тому що такі ТУ повністю поховають нашу конкурентоспроможність на зовнішніх ринках. Ми повинні дотримуватися європейських стандартів оцінки якості товарів і продукції», - підкреслив губернатор.

Він повідомив, що в Харківській області буде організовано громадський контроль за якістю молока та молочних продуктів. Його можна буде організувати на базі одного з існуючих громадських об'єднань, які працюють в цій сфері, але можна створити і нове об'єднання. У нової контролюючої громадської організації повинно бути право проводити незалежну експертизу. Перевірки будуть проводитися як на заводах, так і в торгових мережах.

Михайло Добкін додав, що перспективи створення відповідної структури були обговорені з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і Міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком, і знайшли підтримку і розуміння.